Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό - Υπό έλεγχο στα Χανιά


Σε εξέλιξη ήταν έως το βράδυ η φωτιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, η οποία, όπως έγινε γνωστό, κατευθύνεται προς τις Αρχαίες Κλεωνές, αφού πέρασε από το Σπαθοβούνι. Έγκαιρα τέθηκε υπό έλεγχο αυτή που είχε εκδηλωθεί το πρωί σε δασική έκταση στο Πικέρμι Αττικής και το βράδυ αυτή που ξέσπασε στα Χανιά.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό - Υπό έλεγχο στα Χανιά
Η φωτιά στο Πικέρμι εκδηλώθηκε στις 9.20 π.μ. σε έκταση με ξερά χόρτα και παρά το δυνατό άνεμο, αντιμετωπίστηκε έγκαιρα από τους πυροσβέστες.
Στο προάστιο της Αθήνας πήγε γρήγορα ισχυρή δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία την έθεσε υπό έλεγχο στις 10.15 π.μ.
Η πυρκαγιά στα Χανιά εκδηλώθηκε λίγο πρίν από τις 4 μ.μ, στην περιοχή Σφηνάρι και στην κατάσβεσή της πήραν μέρος ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και 18 πυροσβέστες με 7 υδροφόρα οχήματα.

Η φωτιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας άρχισε από τον σκουπιδότοπο της περιοχής και έχει καταστρέψει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης με πεύκα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν συνεχείς αναζωπυρώσεις, οι οποίες δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.