Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ο τόπος καιγόταν και στα Σελλά χόρευαν στο πανηγύρι (Φωτογραφία)

panigiri_fwtiaΑίσθηση προκαλεί φωτογραφία που «τραβήχτηκε» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, μετά την εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στα Σελλά έξω από την Πάτρα.
Είναι η στιγμή που η πυρκαγιά μαίνεται και το πανηγύρι καλά κρατεί. Λίγη ώρα αργότερα όταν η κατάσταση έγινε πολύ σοβαρή, ξεσηκώθηκε όλο το χωριό στο πόδι και το γλέντι όπως ήταν φυσικό διακόπηκε. Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο φωτορεπόρτερ  Γιάννης Πεφάνης στην ιστοσελίδα του "Η φωτιά στα Σελλά. Ο κόσμος χορεύει και η γη καίγεται. Λαμπάδιασε ο τόπος".
Στην φωτογραφία διακρίνεται ο κόσμος να χορεύει στο πανηγύρι και στο βάθος, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το χωριό η πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις τέσσερις το πρωί, δηλαδή δυο ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς.
Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που βρέθηκαν στο χώρο της θρησκευτικής πανήγυρης, όταν οι φλόγες «ξεπήδησαν» από το βουνό και έγιναν αντιληπτές, ένας εκ των παρευρισκόμενων φώναξε «φωτιά».
 
Τότε φέρεται μέλος του Συλλόγου της περιοχής να τον πλησίασε και να του ζήτησε να σιωπήσει για να μην θορυβηθεί ο κόσμος και διαλυθεί το πανηγύρι...