Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Από την επίπληξη στο πρόστιμο, Διαμαρτυρία της ΠΟΕΥΠΣ για "ιεραρχική" εξέλιξη πειθαρχικής ποινής


Από την επίπληξη στο πρόστιμο, Διαμαρτυρία της ΠΟΕΥΠΣ για "ιεραρχική" εξέλιξη πειθαρχικής ποινής
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Πυροσβεστών (ΠΟΕΥΠΣ), με επιστολή της προς τον αρχηγό του σώματος διαμαρτύρεται για τον υπερβάλλοντα υπηρεσιακό ζήλο ώστε να τιμωρηθούν με ... "ιεραρχικά" ανώτερες ποινές από αυτές που αρχικά είχαν επιβληθεί σε πυροσβέστες της Πρέβεζας για το έλλειμμα ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση των οχημάτων. Από την επίπληξη στο
πρόστιμο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση.
"Θέμα: « Πειθαρχικές ποινές σε υπαλλήλους της Π.Υ. Πρέβεζας»
                        Κύριε Αρχηγέ, με την υπ’αριθμ. 15/26-03-2012 καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου προς τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η οποία σας έχει κοινοποιηθεί, έχετε ενημερωθεί σχετικά με την επιβολή ποινών προστίμων σε υπαλλήλους της Π.Υ. Πρέβεζας για παραπτώματα μη ακριβούς και πλήρους ενημέρωσης της ιεραρχίας για την κατάσταση υπηρεσιακών οχημάτων της παραπάνω Υπηρεσίας. Από την Ε.Δ.Ε. που διατάχτηκε προέκυψαν ιεραρχικά από την Π.Υ. Πρέβεζας και την Διοίκηση της Π.Δ.Π.Υ. Ηπείρου,  οι ελάχιστες ποινές της επίπληξης και την παρατήρησης. Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος όμως δυστυχώς στην συνέχεια ανεξήγητα προέβη στην επιβολή προστίμων στους εμπλεκόμενους συναδέλφους, ενέργεια υπερβολική και εν τέλει άδικη για την φύση τέτοιων παραπτωμάτων.
                      Η εξάντληση της αυστηρότητας και η επίδειξη «υπερβάλλοντος ζήλου» από πλευράς των υπηρεσιακών παραγόντων του Αρχηγείου μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και σκεπτικισμό σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τον Έλληνα πυροσβέστη, στον οποίο η φυσική μας ηγεσία όφειλε να στέκεται αρωγός στα μεγάλα προβλήματα που σήμερα βιώνει.
                      Είναι δεδομένο ότι η χρήση του μέτρου της επιβολής προστίμων σε περιπτώσεις ήσσονος σημασίας οι οποίες κάλλιστα μπορούν να αντιμετωπιστούν διαφορετικά, μόνο σαν άδικο και ανάλγητο μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ επίσης δεδομένο είναι ότι θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει να επιτύχει.
                     Η επιβολή μιας ποινής πρέπει να συνάδει απαραίτητα με την σοβαρότητα του πειθαρχικού παραπτώματος, ειδάλλως αδικεί τον κάθε συνάδελφο, ο οποίος μετά δικαίως θα αναζητήσει το δίκιο του με όλα τα μέσα που μπορεί να διαθέσει.
                        Η Ομοσπονδία μας συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στους συναδέλφους της συγκεκριμένης Υπηρεσίας αλλά και σε κάθε διωκόμενο συνάδελφο που αποδεδειγμένα αδικείται από τέτοια φαινόμενα, ενώ ζητάμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση για την άρση των υπερβολικών και άδικων ποινών που επιβλήθηκαν  σε αυτούς.
                       Τέλος εφιστούμε την προσοχή σας ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες που ενισχύουν το αίσθημα αδικίας των συναδέλφων και διαταράσσουν το κλίμα ομοψυχίας, συστατικά απαραίτητα για την καλή εργασιακή απόδοση του καθενός από εμάς."

Για το Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
   ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                           ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ