Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Με τουρκικά ελικόπτερα η ελληνική δασοπυρόσβεση.

Τουρκική εταιρεία αναμένεται τελικώς να επιλεγεί ως προμηθεύτρια του μεγαλύτερου αριθμού πυροσβεστικών ελικοπτέρων που θα αναλάβουν την κατάσβεση των πυρκαγιών στα ελληνικά δάση το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, η πρόταση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την νατοϊκή υπηρεσία NAMSA είναι σε πρώτη φάση τα πέντε ελικόπτερα βαρέως τύπου να ενοικιασθούν από μια ρωσική και μια αμερικανική εταιρεία, με συνολικό κέρδος για την χώρα μας της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ.
Η νατοϊκή υπηρεσία ωστόσο πρότεινε τα επτά ελικόπτερα μεσαίου τύπου να ενοικιασθούν από τουρκική εταιρεία που δηλώνει μεσάζοντας ελικοπτέρων από το πρώην ανατολικό μπλοκ.

Αρμόδια στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη κάνουν λόγο για «ορθή επιλογή αφού τα περισσότερα ελικόπτερα που θα εκπροσωπεί η τουρκική εταιρεία θα προέρχονται από την Λευκορωσία με πιλότους από το πρώην ανατολικό μπλοκ και δεν τίθεται θέμα κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας ή άλλες ύποπτες ενέργειες».

Από την άλλη πλευρά ορισμένοι αξιωματούχοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για αυτήν την εξέλιξη, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία της τουρκικής εταιρείας στην ελληνική δασοπυρόσβεση θα δημιουργήσει πολλές επιπλοκές και παρεξηγήσεις.

ΠΗΓΗ: ΕcoΝews