Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Έρχονται πυροσβεστικά ελικόπτερα €2 εκατ.


Περίπου €2 εκατ. θα μας στοιχίσουν τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τα οποία θα ενοικιάσει η Κυβέρνηση για το καλοκαίρι του 2012.


 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθεί και ο ΦΠΑ.
 
Η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών απέρριψε προχθές προσφυγή εταιρίας της οποίας η προσφορά για δύο ελικόπτερα υπολογίστηκε στα €2.590.360, αφού καθορίστηκε πώς η προσφορά δεν πρέπει να υπερβαίνει τα €2.450.000 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.
 
Σημειώνεται, πως τόσο η εταιρία που προσέφυγε ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής, όσο και εταιρία που κέρδισε το διαγωνισμό, θα αγοράσουν υπηρεσίες από την ίδια την εταιρία PANHELI COPTERS.
 
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο προσφοροδότης που προσέφυγε στην Αναθεωρητική Αρχή ισχυρίστηκε ότι ο προσφοροδότης στον οποίο κατακυρώθηκε η προσφορά,  απέσπασε δηλώσεις στήριξης από την εταιρία PANHELI COPTERS με απειλές, απάτη και παραπλάνηση.  Η Επιτροπή Αξιολόγησης ανέφερε ότι ενώπιων της δεν κατατέθηκε οποιαδήποτε καταγγελία.

Οι δύο εταιρίες εξασφάλισαν και την ίδια βαθμολογία (93,40) αλλά η προσφορά κατακυρώθηκε στην εταιρία Youstorm Ltd της οποία η οικονομική προσφορά ήταν χαμηλότερη. 
Το Υπουργείο Εσωτερικών που προκήρυξε την προσφορά, απορρίπτοντας τους λόγους που επικαλέστηκε η εταιρία που προσέφυγε ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής, τόνισε ότι μοναδικός λόγος απόρριψης της προσφοράς είναι η προσφερόμενη συνολική τιμή η οποία υπερβαίνει το ποσό των €2.450.000 μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.